PVC trapbekleding

Heel lang was de trap ook echt niets meer dan de overgang van beneden naar boven en werd aan het uiterlijk van de trap amper aandacht besteed. Hoe anders is dat nu, nu de mogelijkheden ook veel groter zijn. Sterker nog; in menig huis is de trap tegenwoordig zelfs eyecatcher. Wil jij je trap onherkenbaar mooi maken? Overweeg dan eens PVC trapbekleding. Door gebruik te maken van PVC trapbekleding en de overzettreden in het bijzonder krijgt je trap een mooie, nieuwe en frisse uitstraling. Aan PVC trapbekleding kleven meer voor- dan nadelen.

PVC is slijt- en krasvast

De voordelen? Kiezen voor PVC trapbekleding betekent kiezen voor slijt- en krasvast, want dit zijn eigenschappen die PVC echt typeren. Bovendien is het uitstekend bestand tegen vocht en werkt PVC ook nog eens brandvertragend. Nog een groot voordeel is dat het eenvoudig te reinigen is en dat PVC bestaat uit materiaal dat recyclebaar is.

Kosten vooral bepaald door materiaal dat je gebruikt

Net als bij alle andere manieren van trapbekleding het geval is, heb je voor- en tegenstanders van PVC trapbekleding. Dit is vooral een kwestie van smaak. Als gevraagd wordt naar nadelen dan worden zaken als een minder natuurlijke uitstraling en de prijs ten opzichte van laminaat en tapijt genoemd. Trapbekleding van PVC is ook wat duurder dan de prijs van hout. Wat de precieze kosten zijn hangt echter af van verschillende factoren: welk soort trap heb je, voor welk soort pvc kies je en hoe is de afwerking van de trap. Ook het aantal traptreden maakt verschil. PVC trapbekleding is dus maatwerk. De kosten worden echter met name bepaald door het materiaal dat je gebruikt, materialen in de vorm van het soort PVC, de soort trap en de afwerking.

Ook vinyl is een interessante optie

PVC is leverbaar in diverse stijlen en kleuren. Van hout- tot betonlook en met strak design en een rustieke uitstraling. Je kunt met trapbekleding van PVC dus alle kanten op. De van PVC gemaakte overzettreden zijn naadloos en zijn dus ook al gemakkelijk schoon te houden. In het verlengde van het kiezen van deze manier van trapbekleding is vinyl ook een prima optie om er je trap er onherkenbaar mooi uit te laten zien. Kom je er niet uit, roep dan de hulp in van de specialist die je alles kan vertellen en dus ook waarom je wel voor PVC en niet voor vinyl moet kiezen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *